به گزارش همشهریآنلاین به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان، از فردا اول بهمن ماه دوباره کلاسهای درس و مدرسهها رنگ و بوی تازه به خود میگیرد، حس و حال مهر ماه و بازگشایی مدارس دوباره برای دانشآموزان زنده میشود، کرونا شادی و نشاط حضور در مدرسه را از دانشآموزان گرفت و به جایش شادی دیگر در دامنشان گذاشت، دانشآموزان در طول چند ماه گذشته در دوران کرونا پای شبکه شاد، طعم مدرسه و درس خواندن را چشیدند.
برای دانشآموزانی که چند سالی است در مدرسه درس خواندهاند و قد کشیدند، شاید نشستن پای شبکه شاد یادآور شادیهای سر کلاس درس نشستن و مدرسه رفتن باشد، اما برای دانشآموزان کلاس اول و دوم ابتدایی که به خاطر کرونا چیزی از مدرسه نفهمیدند، داستان فرق میکند و این ترس وجود دارد که نکند این دانشآموزان با سبک مدرسه و درس خواندن حضوری خو نگیرند و سالهای بعد از کرونا مدرسه رفتن برایشان نه تنها شیرین نباشد بلکه عذابآور هم باشد.
به همین دلیل با مخالفتهای وزارت بهداشت برای بازگشایی تمام پایههای مدارس در مناطق زرد و آبی از فردا دانشآموزان اول و دوم ابتدایی و هنرستانیها سر کلاسهای درس حضور پیدا خواهند کرد.
حضور در کلاس درس به هیچ وجه اجباری نیست
رئیسی سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفت: صحبتهای ضد و نقیضی هفته گذشته پیرامون بازگشایی مدارس مطرح شد، اما به عنوان سخنگوی ستاد ملی اعلام میکنم که مدارس به هیچ وجه به صورت اجباری برگزار نخواهد شد.
وی افزود: برای پایههای اول و دوم در مناطق آبی و زرد به صورت اختیاری خانوادهها میتوانند دانشآموزان را به مدرسه بفرستند و بهویژه مدارسی که تعداد دانشآموزان کم است. کلاس کمتر از ۱۰ نفر و مدرسه با جمعیت کمتر از ۵۰ نفر هم جزو شاخصهایی بود که اعلام شد. برنامهریزی خود آموزش و پروش حداکثر دو روز در هفته و یکی دو ساعت در هرروز است که آن هم اصلا اجباری نیست.
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: اما حضور کادر مدرسه، مدیریت و کارکنان در مدرسه به عهده خود آموزش و پرورش است و خودشان تصمیم میگیرند که به چه صورت خواهد بود.
دستورالعملهای وزارت بهداشت برای بازگشایی مدارس
محسن فرهادی، معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، با تاکید بر تامین تهویه هوا و فضای تعیین شده برای هر دانشآموز گفت: تهویه کلاسها باید تامین شود و استفاده از ماسک و رعایت بهداشت فردی الزامی است و فاصلهگذاری حداقل ۲ متر خواهد بود و ۲ پیششرط اختیاری بودن و توانایی مدرسه در رعایت دستورالعملهای بهداشتی از الزامات بازگشایی است و والدین اگر از رعایت دستورالعملهای بهداشتی در مدرسه مطمئن شدند، میتوانند دانشآموز خود را به مدرسه بفرستند.
فرهادی درباره اینکه این احتمال وجود دارد که دانشآموزان به دلیل بازیگوشی و شیطنتهای کودکانه دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نکنند و در مهر ماه اخباری مانند تعویض ماسک دانشآموزان با یکدیگر منتشر شد، افزود: اینکه توقع داشته باشیم تمام دستورالعملهای بهداشتی از طرف یک دانشآموز کلاس اول و دوم ابتدایی رعایت شود، دور از واقعیت است و برای همین رعایت دستورالعملهای بهداشتی با کمک والدین و معلمان محقق خواهد شد.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با اشاره به فضای مورد نیاز برای هر دانشآموز به منظور رعایت فاصلهگذاری اجتماعی توضیح داد: کلاسها حداکثر ۱۰ نفره خواهد بود و ما ۴ مترمربع برای هر دانشآموز فضا نیاز داریم، برای برگزاری کلاس با ۱۰ نفر نیاز به ۴۰ مترمربع فضاست و به همین نسبت با کوچک شدن کلاس درس تعداد دانشآموزان کاهش پیدا میکند.
وی درباره رصد کرونایی کادر مدارس گفت: اولیای مدرسه و معلمان بدون علامت باید سر کلاس درس حاضر شوند و به محض بروز علائم شبه کرونا از حضور در مدرسه خودداری کنند، در دوران بازگشایی مدارس نرم افزار ماسک مورد استفاده قرار خواهد گرفت و مدیر مدرسه میتواند دسترسی لازم به اپلیکیشن ماسک را برای رصد کرونایی اولیای مدرسه و معلمان از دانشگاه علوم پزشکی منطقه دریافت کند.
معاون فنی مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت ادامه داد: ما نظارتهای لازم بر مراکز آموزشی و مدارس را انجام میدهیم و هر مدرسهای که دستورالعملهای بهداشتی را رعایت نکند، تعطیل خواهد شد و هیچ فرقی بین مدارس دولتی و غیردولتی نیست.
بازگشایی مدارس در شرایط افزایش بستری کرونا بین ۵ تا ۱۷ سال
علیرضا زالی با تاکید بر شکننده بودن شرایط تهران در کنترل بیماری کووید۱۹ گفت: استان تهران به دلیل پیچیدگیهای مختلف در کنترل بیماری نیز شرایط خاصی دارد. لذا شرایط آن شکننده است. فاصلهگذاری اجتماعی با شیب ملایمی رو به کاهش است و میان عدم رعایت فاصلهگذاری اجتماعی با افزایش آمار فوتیها پیوستگی عمیق و جدی وجود دارد.
زالی با بیان اینکه بررسی گروه سنی مبتلایان نشان میدهد متاسفانه در طول دو هفته اخیر با یک روند رو به رشد اما با شیب نسبتا ملایم میزان بستریها در گروه سنی بین ۵ تا ۱۷ سال در استان تهران رو به رو بودهایم، گفت: اگرچه قدر مطلق مرگ و میر در افراد زیر ۱۰ سال پایین است، اما حتی در گروه سنی صفر تا ۱۰ سال نیز شاهد افزایش مرگ و میر بودهایم که با بحث بازگشایی مدارس میتواند این موضوع با خطر بیشتری مواجه شود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا در استان تهران در خصوص بازگشایی مدارس توضیح داد: نهایتا در ستاد ملی مقابله با کرونا مقرر شد حضور دانشآموزان در همه شهرها بدون توجه به رنگ آنها اختیاری باشد. با توجه به اصرار دوستان در آموزش و پرورش که میخواستند کادر اداری و کادر مدارس مانند سایر ادارات باشند این تصمیم اتخاذ شد.
زالی افزود: بیتردید در تهران شرایط متفاوت است چراکه با آغاز فعالیت مشاغل آموزشی بار غیر متعارفی به حملونقل عمومی وارد میشود که موجب نگرانی ماست. بیتردید حتی ۵ تا ۱۰ درصد افزایش استفاده از حملونقل عمومی موجب نگرانی ما خواهد بود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا استان تهران گفت: از سوی دیگر معلمان با توجه به وقت و توان خود نمیتوانند آموزش حضوری و مجازی را با هم به پیش ببرند و به نظر میآید که این کار غیر ممکن است. لذا با توجه به صحبتهای رئیسجمهوری میتوان حضور دانشآموزان در مدارس را اختیاری در نظر گرفت و این به والدین بستگی دارد که امیدواریم مردم در این موضوع نیز همکاری لازم را داشته باشند.
مدارس کودکان استثنایی بازگشایی نمیشوند
محمد محسن بیگی مدیر کل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش گفت: مصوبه ستاد کرونا با عنوان بازگشایی محدود، مدیریت شده و تدریجی مدارس است. بر همین اساس پایههای اول و دوم ابتدایی تنها در مناطق زرد و آبی با تراکم ۱۰ نفر دانشآموز تشکیل میشود.
مدیرکل دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش بیان کرد: مدارس زیر ۵۰ نفر در مناطق آبی، هم در ابتدایی و هم در متوسطه در تمام پایهها به صورت حضوری برگزار میشود. کلاسهای حضوری در مناطق زرد و آبی فقط برای پایههای اول و دوم و دانشآموزان هنرستان که باید به صورت کارگاهی مهارتها را یاد بگیرند دایر است.
محسن بیگی افزود: در مناطق قرمز و نارنجی در هیچ یک از سطوح و پایههای مدرسه و حتی با کمترین تراکم هم بازگشایی نخواهیم داشت؛ یعنی کلاسها در مناطق نارنجی و قرمز، حتی با تراکم ۲ نفر دانشآموز هم برگزار نمیشود.
وی درباره وضعیت مدارس استثنایی گفت: بر اساس مصوبه آموزش و پرورش در حال حاضر و با شرایط فعلی، مدارس استثنایی و پیشدبستانیها در هیچ یک از مناطق و با هر وضعیت بیماری باز نخواهد شد، البته اگر دانشآموزان استثنایی در مناطق آبی باشند و تراکم جمعیت دانشآموزی کمتر از ۵۰ نفر باشد مشمول طرح بازگشایی خواهند بود.
شرایط برگزاری کلاسهای حضوری هنرستانیها
مصطفی آذرکیش مدیر کل دفتر فنی حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش درباره چگونگی برگزاری کلاسهای درس هنرستانیها با توجه به امکان برگزاری آموزشهای حضوری گفت: مشکلاتی درباره حوزه آموزش هنرستانیها مواجه هستیم، ماهیت دروس کارگاهی به نحوی است که باید آموزش حضوری باشد.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی با توجه به مصوبه ستاد ملی کرونا بنا بر این شد تا دروس شایستگی فنی و استاندارد آموزش مهارت و کارآموزی و کارورزی هنرجویان با توجه به شرایط از اول بهمن به صورت حضوری برگزار شود.
به گفته مدیر کل دفتر فنی حرفهای و کاردانش وزارت آموزش و پرورش هنرجویان کارودانش در هر ماه ۱۲ جلسه و هنرجویان فنی و حرفهای در هر ماه ۸ جلسه کارگاه دارند و با توجه به این شرایط یعنی حدود ۳۲ روز کارگاه باید برای این هنرجویان در نظر گرفته شد که در ایام آموزش حضوری با رعایت شیوهنامههای بهداشتی و حضور حداکثر ۱۵ نفر در هر کارگاه این برنامه برگزار میشود.
نظر شما